m

Meda Halmaciu

 / Teaching  / De ce nu mai țin cursuri de desen?
cursuri desen

Pentru că primesc destul de des această întrebare, în cele ce urmează vă voi explica de ce nu mai țin deocamdată cursuri de desen și ce alternativă vă propun.

Am cugetat îndelung înainte de a lua această decizie și nu a fost una ușoara, dar, odată luată, am simtit că e cea corectă pentru etapa actuală din viața mea.

Motivul obiectiv este faptul că nu mai am spațiu.

Am renunțat la atelier la începutul verii și mi-am luat o vacanță mai lungă pentru a explora ce vreau să fac în continuare pe plan personal și profesional. Inițial am vrut până în octombrie, dar, cu toate că am mai lucart la câte un proiect pe ici pe colo, încă nu m-am întors la treabă full time. Și nu cred că o voi face prea curînd, iar acesta este al doilea motiv al deciziei de a nu mai ține cursuri.

Pentru următoarea perioadă vreau să dedic mai mult timp familiei și în special copiilor, ceea ce înseamnă că după-mesele voi fi ocupată, deci nu aș putea ține cursuri decât dimineața când mai toată lumea e la muncă sau la școală.

Iar al treilea motiv este lista lungă de proiecte personale la care vreau să lucrez, unul dintre ele fiind acest site veșnic în construcție de care nu am avut niciodată timp să mă ocup cu adevărat.

În schimb există posibilitatea să mai organizez câte un workshop tematic, cum am făcut și în trecut, sau cine mai știe pe unde duce drumul creației.

Dar, pentru că marea mea preocupare a fost să nu-mi las elevii baltă, alternativa pe care v-o propun este continuarea cursului cu maestrul Péter Elkán, care a fost de acord să organizeze aceste cursuri la Art Melange, galeria dânsului din Piața Unirii nr. 10, cu promisiunea că mai trec și eu pe acolo în câte o zi.

Post a Comment

logo Meda Halmaciu
Are you looking for a bit of creativity to add to your life or business? You’ve come to the right place!